top of page
Beeldhouwwerk                                                                                  Gemeentewapens

Deze vijf wapenschilden zijn de wapens van de voormalige gemeenten Arnemuiden, Sint-Laurens, Middelburg, Nieuw en Sint-Joosland en Kleverskerke die nu te samen de gemeente Middelburg vormen. Wij hebben deze wapens gemaakt in 1997-98.
De wapens zijn hier te zien in de voorfase. In de gallerij onderaan de pagina krijgt u  het definitieve resultaat te zien zoals zij nu in het nieuwe stadskantoor hangen.

Het ontwerp is eveneens van onze hand. Hoewel de heraldische regels, vooral wat betreft kleur en voorstelling van de onderdelen zeer streng zijn, is er toch een zekere vrijheid van interpretatie. Zo is bijvoorbeeld het overdreven perspectief van de Middelburgse burcht een bewuste keuze.
De gebruikte houtsoort is Possentrie, afkomstig van de gesloopte balustrade van de Vlissingse St. Jacobstoren.
Wij voerden eveneens het schilder- en verguldwerk uit. Hiervoor is eigengemaakte verf op tempera-basis gebruikt. Tempera is verf waarvan de kleurstof niet met olie maar met een rauw ei wordt aangemengd. 
Het verguld- en verzilverwerk is een zogenaamde polimentvergulding, welke alleen mogelijk is op een grond van krijt en lijm.
Voor zilverwerk wordt meestal een grijze ondergrond gebruikt, voor goudwerk meestal een rode. 

gemeentewapenkleverskerke

gemeentewapenkleverskerke

gemeentewapenmiddelburg

gemeentewapenmiddelburg

gemeentewapennieuwenstjoosland

gemeentewapennieuwenstjoosland

gemeentewapensarnemuiden

gemeentewapensarnemuiden

gemeentewapenstlaurens

gemeentewapenstlaurens

bottom of page