Schouwen                                                                                                     Der Boede

De buitenplaats Der Boede, bij Koudekerke, werd omstreeks 1730 gebouwd door de Antwerpse bouwmeester en architect Jan Peter van Baurscheit de Jonge.

In de jaren ’50 is het ingrijpend verbouwd tot verpleeghuis. Tijdens de restauratie in 2005 is het oorspronkelijke interieur weer zo veel mogelijk hersteld.
In de beide achterkamers ontbraken de schouwen. 

Wij ontwierpen en maakten twee schouwbetimmeringen in de stijl van Der Boede, welke door schildersbedrijf Franse uit Kwadendamme marmer zijn geschilderd.

Deze houten schouwbetimmeringen zijn geheel met de hand uitgestoken in Oregon pine van ruim 25 jaar oud, de panelen in de zijkanten zijn, geheel in stijl, vanuit Duitsland afkomstig eiken wagenschot.