top of page

De Familie Rijken

Rijkenbutton.jpg
pietbutto.jpg
elsbethbutton.jpg
angelebutton.jpg
riaanbutton.jpg
Elsbeth de Kuyper-Rijken ( 1954)

Elsbeth begon in 2001, het jaar dat haar vader ongeneeslijk ziek werd, te schilderen, en ontwikkelde zich in zeer korte tijd tot een professionele schilderes. Haar werk toont tot nu toe dezelfde thematiek als dat van haar vader Piet Rijken, maar de toon is minder somber, de weergave kleurrijker en de lichtval wat meer uitgesproken.
Elsbeth is buitengewoon productief. Zij maakte in enkele jaren tijds tientallen stillevens, vaak ook grote doeken. Zelf zegt zij : “ Inmiddels is schilderen bijna zoiets als ademhalen.ik zou niet meer zonder willen of kunnen. Misschien komt het omdat ik op latere leeftijd ben begonnen, maar inspiratie is er tot op heden bijna altijd. Ik schilder tot nu toe vrijwel alleen stillevens, maar daarop slechts die voorwerpen die me boeien. Waarom het ene voorwerp me raakt en het andere niet kan ik moeilijk uitleggen, maar vruchten, bloemen en schelpen komen regelmatig in mijn stillevens voor , maar ook bij deze voorwerpen ben ik zeer selectief. Inmiddels heb ik diverse exposities achter de rug met fijne reacties wat weer een stimulans is om door te gaan. “
Zij exposeerde in 2003 en 2004 bij Galerie Borsboom te Burgh, in mei 2005 in de Middelburgse Wandelkerk, in augustus 2005 samen met haar zus Angèle in de ouderlijke woning aan de Walcherseweg en in december 2005 in Galerie Lijn III in Den Haag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor inlichtingen over haar werk : tel. 0118 625215
e.-mail ddkuyper@zeelandnet.nl

fles en schelpen.jpg

Stilleven met oude wijnfles ( 2006

kwartaal32006 002.jpg

Elsbeth in haar atelier

elsbeth rijken 1.jpg

Elsbeth de Kuyper- Rijken 2003 Stilleven met dode fazant

van alles.jpg

Elsbeth de Kuyper Rijken 2006: stilleven

bottom of page