top of page
Beeldhouwwerk                                                                                         Gildeborden 2

Voor het eikenhouten frame gebruikten we Spessart-Eiken fineerresten. Planken van ca 18 mm dik welke overblijven bij het snijden van fineer. Helaas wordt nog altijd het beste hout verspild aan ( tegenwoordig veel te dun ) fineer. Bij het afsteken blijft een restant over waarvan, vanwege vervorming die dan optreedt, geen fineer meer is te maken. Dit hout is vergelijkbaar met het in de 17e eeuw zo gewilde wagenschot

Het frame, nu met lijsten en consoles

Naast het middenstuk zijn twee gedraaide Toscaanse zuilen aangebracht, welke het onder- en bovenstuk met elkaar verbinden. Ze zijn gemaakt van massief Ebbenhout en het Zuid-Amerikaanse Pequia, een soort tropisch Buxus

Het insnijden van letters in hout is, dankzij de computer, zeer eenvoudig. Print de tekst uit in het gewenste lettertype en op de gewenste grootte. Plak daarna het stukje tekst met lijm (op waterbasis) op het hout.

Maak na droging eerst in het midden van de zwarte lijnen een snede recht omlaag, daarna vanaf de zijkanten naar het midden toe.

 Vervolgens de letters met papier en al inschilderen of vergulden waarna het papier kan worden weggeschuurd. Het resultaat is een haarscherpe letter.

 

bottom of page